Felhasználónév: Jelszó: Elfelejtette a jelszavát?Regisztráció
Danube Institute
NKA
OTP Bank
Prima Prissima díj 2003
EEM
Príma-díj
Magyarország Barátai Alapítvány
Polgári Magyarországért Alapítvány
Batthány Alapítvány
Hungarian Review

Szerzőink

BERETZKY ÁGNES (1974, Szombathely) történész, az ELTE angol-történelem- skandinavisztika szakán végzett, majd 2003-ban szerzett PhD fokozatot. A Károli Gáspár Református Egyetem Anglisztika Intézetében, és a University of New Hampshire magyarországi szemeszterében oktat angolszász és magyar történelmet, valamint alkalmazott eszmetörténetet. Fő kutatási területe a magyar-brit kapcsolatok 20. századi történelme.

BORCSA JÁNOS (1953, Kézdivásárhely) irodalomkritikus, az irodalomtudományok doktora (BBTE, Kolozsvár, 2000), tagja a Romániai Írók Szövetségének (1990), a Magyar Írószövetségnek (1996), az Erdélyi Magyar Írók Ligájának (2002).

BŐDY PÁL (1934, Keszthely), történész, Ph.D. University of Notre Dame, USA. Egyetemi tanulmányait az USA-ban és Németországban végezte. Kutatásai és megjelent tanulmányai a magyar reformkor eszmetörténetével, Eötvös József életművével, a '48-as forradalom és kiegyezés közötti korszak politikai eszméivel, a dualista korszak felsőoktatása és tudománypolitika történetével foglalkoznak.

BREUER KLÁRA 1991 óta magyar diplomata. Jelenleg a Nemzeti Közszolgálat Egyetem nemzetközi Igazgatójaként dolgozik. Pályafutása során volt Mádl Ferenc diplomáciai tanácsadója, Martonyi János kabinetfőnöke és 2014–2019 között Lisszabonban szolgált magyar nagykövetként. Tanulmányait a KLTE Bölcsészettudományi Karán angol és történelem szakon folytatta, valamint elvégezte a MÚOSZ Bálint György Újságíró Iskoláját is. Jelenleg, munkája mellett a KGRE Történettudományi Doktori Iskolájának hallgatója, kutatási területe az 1950-es évekbeli kitelepítések helye a magyar társadalom erőszakos szerkezetátalakításában.

CASSEN, PIERRE újságíró, nyomdász, baloldali aktivista, a Riposte laïque webhely vezetője.

CSÓTI GYÖRGY (1940, Budapest) szakmérnök, politikus. A Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett diplomát. 1990 és 1998 között a Parlament Külügyi Bizottságának alelnöke. 1999-2003-ban magyar nagykövet Zágrábban. 2015-től a Kisebbségi Jogvédő Intézet igazgatója.

GRÓH GÁPÁR (1953, Budapest) irodalomtörténész, kritikus. A Köztársasági Elnöki Hivatal volt igazgatója, a Magyar Szemle főszerkesztője.

LUDMANN MIHÁLY (1959, Debrecen) festőművész, művészettörténész, tanár. Festményei, grafikái a nyolcvanas évek második felétől szerepelnek csoportos és egyéni kiállításokon. Főleg szépirodalmi műveket illusztrált. Több mint húsz éve foglalkozik a 19–20. századi magyar építészet történetével.

MISKOLCZY AMBRUS (1947, Marosvásárhely) történész, a történettudomány doktora, az ELTE BTK Román Filológiai Tanszéke tanszékvezető egyetemi tanára, az MTA tagja. A bukaresti Nicolae Jorga Történettudományi Intézet külső tagja, az USA-ban működő Society for Romanian Studies tagja és a New International Journal of Romanian Studies szerkesztőségi tagja.

NAGYMIHÁLY ZOLTÁN (1988, Budapest) 2012-ben szerzett diplomát a Pázmány Péter Katolikus Egyetem történelem szakán, ahol elsősorban a 20. századi magyar történelem és az emigráció kérdéseit kutatta. 2014 októberétől a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet munkatársa.

RÁDI SÁNDOR ZSOLT (1968, Budapest) bábtörténet-kutató, a Magyar Bábjátékos Egyesület szakmai referense, a bábAdvent főszervezője. Kutatási területe a szakrális bábjáték.

RENAUD, JEAN (1957, Beauport, Kanada) a kanadai konzervatív katolikus folyóirat, az Égards főszerkesztője.

S. KIRÁLY BÉLA (1957, Sóvárad) író, politológus, a Magyar Szemle szerkesztője. A Magyar Politikatudományi Társaság tagja.

SZALÓ PÉTER, a Belügyminisztérium főtanácsadója, közgazdász egyetemi doktor.

TAXNER-TÓTH ERNŐ (1935, Budapest) irodalomtörténész, egyetemi tanár. a debreceni egyetem professzor emeritusa, Széchenyi-díjas irodalomtörténész. Foglalkozott modern amerikai és jelenkori magyar irodalommal. Fő érdeklődési területe a 18–19. századi magyar és angol (regény) irodalom.

TEMESVÁRI ISTVÁN PÉTER reumatológus, ideggyógyász. 40 éven át az ORFI (Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet) orvosa. Jelenleg az ORFI önkéntes munkatársa és a budapesti angyalföldi Rendelőintézet reumatológus szakorvosa.

TÓTH KÁLMÁN (1979, Budapest) irodalomtörténész, az NKE Eötvös József Kutatóközpont Politika- és Államelméleti Kutatóintézetének tudományos segédmunkatársa. Kutatási területei a 18–19. századi magyar irodalomtörténet és politikai gondolkodástörténet.

WÁGNER TAMÁS ZOLTÁN (1990) a Kisebbségi Jogvédő Intézet jogásza, az Intézet folyóiratának (Kisebbségvédelem) egyik szerkesztője, valamint a Külügyi Műhely c. folyóirat alapító tagja, egyik szerkesztője. 2014-ben végzett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán jogász szakon, ezt követően 2017-ben ugyanott angol nyelven uniós szakjogászi képesítést is szerzett. 2015 óta a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Doktori Iskolájának doktorandusza, kutatási területe: uniós versenyjog (állami támogatások, multinacionális vállalatok adóelkerülési gyakorlatai, valamint a tagállami progresszív adójogszabályok vizsgálata). 2019-ben politikai kommunikációs szaktanácsadó képzést kezdett meg a Budapesti Metropolitan Egyetemen. A Doktoranduszok Országos Szövetségének külsős tagja, valamint az Eötvös Lóránd Fiatal Szakértői Rendszerbe is regisztrált. Kisebbségvédelmi, valamint uniós versenyjogi területen több előadást is tartott, valamint számos tanulmány szerzője. Tudományos munkássága az alábbi linken érhető el: https://m2.mtmt.hu/gui2/?type=authors&mode=browse&sel=10067284


« vissza