Felhasználónév: Jelszó: Elfelejtette a jelszavát?Regisztráció
Danube Institute
Magyar Fejlesztési Bank Zrt.
NKA
OTP Bank
Prima Prissima díj 2003
EEM
Príma-díj
Magyarország Barátai Alapítvány
Polgári Magyarországért Alapítvány
Batthány Alapítvány
NMI
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y zIllyés Mária

Illyés Mária (1944, Budapest) művészettörténész, műkritikus. 1975-1992-ben a Szépművészeti Múzeum 19-20. századi gyűjteményében dolgozott. Írásai a 19. és 20. századi magyar és európai művészettel foglalkoznak. Édesapja, Illyés Gyula irodalmi hagyatékának gondozója. F. m.: 19. századi francia művek (magyarul és franciául, 2002).


(Új folyam VI. 5-6. szám)

(Új folyam VII. 1-2. szám)

(Új folyam XXV. 9-10. szám)
"Csoóri Sándor e földi elvesztésénél még fájdalmasabb számomra, hogy fájdalommal ment el. Nem fizikai szenvedés miatt, nem is egyéni elmúlása okán. Mint apám, ő is úgy érezte, hogy életének mozgatóereje, a világ jobbításáért folytatott harca nem volt eléggé sikeres. Ha van méltó utókor, lesz mit helyrehoznia. Úgy illő, hogy a gyász pillanata a reményé is legyen. Életműve most áll össze abba az egységbe, amelynek meg kell kapnia a méltó figyelmet. Most kerülhet tisztább levegőbe, ahova az evilági mindennapok sallangja már nem éri el, és amelyben, hitem szerint, emelkedni fog."

(Új folyam XXIV. 9-10. szám)

(Új folyam XVII. 5-6. szám)
A parasztpárti politikus legidősebbb unokája, Farkas Judit válogatta és szerkesztette, egy másik unokája, Farkas Anna tervezte meg, igen jó ízléssel a Ráció Kiadónál 2007- ben megjelent kötetet, amely emléket állít nagyapjuknak, akit már egyikük sem ismerhetett meg személyesen.

(Új folyam XXII. 1-2. szám)