Felhasználónév: Jelszó: Elfelejtette a jelszavát?Regisztráció
Danube Institute
NKA
OTP Bank
Prima Prissima díj 2003
EEM
Príma-díj
Magyarország Barátai Alapítvány
Polgári Magyarországért Alapítvány
Batthány Alapítvány
Hungarian Review
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y zEgedy Gergely

Egedy Gergely (Budapest, 1953) egyetemi tanár, Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar. F. m.: Nagy-Britannia története a XX. században (1999, 2011), Ausztrália története (2000), Konzervativizmus az ezredfordulón (2001), Brit konzervatív gondolkodás és politika (2005), Bevezetés a nemzetközi kapcsolatok elméletébe (2006, 2011).


(Új folyam XXX. 1-2. szám)
"Ha arra gondolunk, hogy a vallás volt a zsidóság legféltettebb kincse, akkor még inkább értékelhetjük az elvi különbségek elfogadását, annak a felismerését, hogy az ellentétes vélemények ütköztetése hosszabb távon segíthet a közösségnek a közös cselekvésben."

(Új folyam XXIX. 1-2. szám)

(Új folyam XXVIII. 3-4. szám)
"A neheze még hátra volt, s ez már 2018 első negyedében látványosan kiderült. Február végén az Európai Tanács közzétette a kilépési egyezmény általa kidolgozott változatát, s ebben az a javaslat szerepelt, hogy Észak-Írország maradjon az EU vámterületének a része („közös szabályozási térség”), vagyis kereskedelempolitikai tekintetben válasszák le az Egyesült Királyság többi részéről."

(Új folyam XXVII. 5-6. szám)
"Elvi szinten ugyan Kornis egy olyan állam eszméjét körvonalazza, amely az egyes társadalmi csoportok külön érdekei fölött áll, de álláspontja valójában semmiképp sem tekinthető semlegesnek. A háború és a forradalmak okozta „dezorganizáció” fényében már a Kultúrpolitikánk irányelveiben arra a következtetésre jutott, Szekfű Gyulához hasonlóan, hogy az új magyar államot a középosztályra kell építeni. Tegyük ehhez hozzá, hogy a középrétegek preferálása a politikai gondolkodásnak egy olyan markáns hagyománya, amely sosem volt idegen a konzervatívoktól, sőt kifejezetten számíthatott a rokonszenvükre."

(Új folyam XXIV. 1-2. szám)

(Új folyam XXII. 3-4. szám)

(Új folyam XIX. 9-10. szám)

(Új folyam XVIII. 9-10. szám)

(Új folyam XVI. 1-2. szám)

(Új folyam XV. 5-6. szám)

összesen: 31 db | 18 db/oldal

első vissza 1 | 2 következő utolsó