Felhasználónév: Jelszó: Elfelejtette a jelszavát?Regisztráció
Danube Institute
Magyar Fejlesztési Bank Zrt.
NKA
OTP Bank
Prima Prissima díj 2003
EEM
Príma-díj
Magyarország Barátai Alapítvány
Polgári Magyarországért Alapítvány
Batthány Alapítvány
NMI
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y zFáy Zoltán

 

Fáy Zoltán (Baja, 1966) könyvtáros, közíró. Az ELTE-n és a PPKE HTK-n tanult. A Magyar Szemle egyházügyi szemleírója. Írásai jelentek meg többek között az Új Magyarországban, a Napi Magyarországban, a Magyar Időkben és a Magyar Nemzetben.

 

 

 


(Új folyam XVII. 1-2. szám )

(Új folyam XVI. 11-12. szám )

(Új folyam XVI. 7-8. szám)

(Új folyam XVI. 5-6. szám)

(Új folyam XVI. 3-4. szám)

(Új folyam XVI. 1-2. szám)

(Új folyam XIV. 1-2. szám)

(Új folyam XXVI. 1-2. szám)
"Századik születésnapján tulajdonképpen már elbúcsúzott barátaitól, tisztelőitől. Aki ott volt 2016. december 18-án a budai ciszterci Szent Imre templomban, tudta, hogy Olofsson Placid többé már nem áll a nyilvánosság elé. Így is lett. Az életkor és a betegség utolsó éveit-évtizedeit nagyon megpróbálta, és a zsúfolásig megtelt templomban aligha volt kérdéses, hogy a földi létben már nem sok idő adatott számára. 'Testvéreim, ez az utolsó kérésem talán: Éljétek meg a szentmise csodáját! Sziklaszilárd hittel garantálom, ha ti így vesztek részt a szentmisén, erőt merítve a következő hétre, akkor találkozunk az örökkévalóságban. Viszontlátásra otthon!""

(Új folyam XXV. 11-12. szám)

(Új folyam XXV. 9-10. szám)

(Új folyam XXV. 7-8. szám)

(Új folyam XXV. 5-6. szám)

(Új folyam XXV. 3-4. szám)

(Új folyam XXIV. 7-8. szám)

(Új folyam XXIV. 5-6. szám)

(Új folyam XXIV. 3-4. szám)
"... a magyar katolikus egyház vezetése – érthető módon – érzékenyen reagált a történelmi Magyarország megcsonkítására. A tragédia a püspökök működését is alapjaiban érintette, hiszen híveik jelentős része – az elcsatolt területeken lévő plébániákkal együtt – az államhatárokon kívül kerültek. Sőt, a huszonkilenc egyházmegye közül csupán öt nem veszített területéből – bár ezeknek az egyházmegyéknek egyes birtokai is más-más országokhoz jutottak a határok átrajzolásával. Mindössze hat püspökség (Esztergom, Szombathely, Győr, Pécs, Kalocsa, Hajdúdorog) székhelye maradt Magyarországon."

(Új folyam XXIV. 1-2. szám)

összesen: 63 db | 18 db/oldal

első vissza 1 | 2 | 3 | 4 következő utolsó