Felhasználónév: Jelszó: Elfelejtette a jelszavát?Regisztráció
Danube Institute
Magyar Fejlesztési Bank Zrt.
NKA
OTP Bank
Prima Prissima díj 2003
EEM
Príma-díj
Magyarország Barátai Alapítvány
Polgári Magyarországért Alapítvány
Batthány Alapítvány
NMI
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y zGróh Gáspár

Gróh Gáspár: (Budapest, 1953) irodalomtörténész, kritikus. A Magyar Szemle rovatvezetője, a Köztársasági Elnöki Kabinet belpolitikai vezetője. 2007-ben Pethő Sándor-díjat kapott. F. m.: Egymásért vagyunk. (Tanulmányok, kritikák, 2000.) Szabó Dezső: Az elfelejtett arc (Válogatás és szerkesztés, 2001), Az elsodort író. In memoriam Szabó Dezső (Válogatás és szerkesztés, 2002), Móricz Zsigmond: A magyarság rendeltetése (Válogatás és szerkesztés, 2004), Cs. SzabóLászló. A kis népek hivatása. (Előszó, válogatás, szerkesztés, 2005), Nézni a láthatatlant (Kisesszék, 2005), Határ.Oknélkül (Tanulmányok, kritikák, 2006), Akövetkezmények országa (2011), A magyarság rendeltetéséről (2013).

 

 

 


(Új folyam VIII. 5-6. szám FELTÖLTVE)

(Új folyam VIII. 5-6. szám FELTÖLTVE)

(Új folyam VIII. 3-4. szám FELTÖLTVE)

(Új folyam VIII. 3-4. szám FELTÖLTVE)

(Új folyam XXVI. 7-8. szám)
"Szabad Györgynek házelnökként kulcsszerepe volt abban, hogy 1992-ben elfogadott költségvetéssel kezdhette az évet az ország - ám ez szinte az utolsó pillanatig bizonytalan volt. (...) Ez pedig végső soron a kormány bukásának eshetőségét is felvetette volna - és éppen ez volt az ellenzék célja."

(Új folyam XXVI. 7-8. szám)
"Alig telt el több idő a kiegyezés és a millennium között, éppen ennyi volt a Trianon és Kis-Magyarország végzetét hozó szovjet megszállás közti idő, csak kevéssel volt hosszabb a Kádár-rendszer. Vagyis ez a huszonöt év mégiscsak egy történelmi korszak: a magunk sorsát tekintve a rendszerváltozás ideje, de másként, a nagyvilágban is az. A globalizáció nagy korszaka, amelynek során a világ is átalakult. Sok minden, amiről menetközben úgy éreztük, a nálunk végbemenő változások rendjébe illeszkedik, valójában egy jóval nagyobb léptékű átalakulás része vagy következménye volt. Ha valaki egyszer megírja az új Magyar Szemle történetét, bizonyára látni fogja azokat a szellemi erőfeszítéseket, amelyek során szerzőink e nagy átrendeződések közepette próbálták olykor a múltra figyelve a jelent, olykor a jelenre ügyelve a múltat értelmezni."

(Új folyam IX. 1-2. szám FELTÖLTVE)

(Új folyam VII. 3-4. szám)

(Új folyam VIII. 1-2. szám FELTÖLTVE)

(Új folyam VI. 5-6. szám)

(Új folyam VI. 7-8. szám)

(Új folyam VI. 7-8. szám)

(Új folyam VI. 7-8. szám)

(Új folyam VI. 3-4. szám)

(Új folyam VI. 1-2. szám)

(Új folyam VII. 1-2. szám)

(Új folyam VII. 5-6. szám)

összesen: 151 db | 18 db/oldal

első vissza 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 következő utolsó