Felhasználónév: Jelszó: Elfelejtette a jelszavát?Regisztráció
Danube Institute
NKA
OTP Bank
Prima Prissima díj 2003
EEM
Príma-díj
Magyarország Barátai Alapítvány
Polgári Magyarországért Alapítvány
Batthány Alapítvány
Hungarian Review
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y zGyulai György

Gyulai György (1965, Budapest) a Gödöllői Agrártudományi Egyetem GTT Karán, illetve az ELTE BTK politikai-elemző szakán végzett. Agrárgazdasági és szociológiai kutatásokat folytatott Romániában, Kárpátalján, Szlovéniában és Bácskában. Fő területe a Köztes-európai posztkommunista térség államainak választási- és pártrendszerei.

 


(Új folyam XXIX. 7-8. szám)
"A trianoni békediktátum centenáriuma inkább Magyarországnak és a magyaroknak nevezetes év, mintsem Szlovákia számára. Ami 1918–20-ban történt, az a mai szlovákság számára inkább a csehszlovakisták működése volt, és nem annyira a kifejezetten és elkülönülten értelmezett szlovák nemzeti törekvések érvényesülése."

(Új folyam XXIX. 3-4. szám)

(Új folyam XXVII. 11-12. szám)
"Amikor a szlovákság és '68 kapcsolatát vizsgáljuk, óhatatlanul érintenünk kell a szlovák-cseh viszonyt. A két rokon népnek alapvetően más volt az élménye és a hozzáállása '68-hoz. csak igen szemérmesen esett szó arról mindig is országon belül és kívül, hogy a szlovák-cseh együttélés tulajdonképpen mindvégig egymás mellett élés volt, szerves azonosulás, valódi együttérzés nélkül. A csehszlovakizmus embrionális szinten maradt, és a mintegy 70 év alatt sohasem bontakozott ki igazán. Nemhiába történt a külvilágot ugyan meglepő, de a békés, közös megegyezéses válás olyan simán 1993. január elsejével."

(Új folyam XXII. 5-6. szám)

(Új folyam XVII. 1-2. szám )

(Új folyam XV. 1-2. szám)

(Új folyam XIV. 11-12. szám)

(Új folyam XIII. 3-4. szám)

(Új folyam XII. 1-2. szám)

összesen: 19 db | 18 db/oldal

első vissza 1 | 2 következő utolsó