Felhasználónév: Jelszó: Elfelejtette a jelszavát?Regisztráció
Danube Institute
Magyar Fejlesztési Bank Zrt.
NKA
OTP Bank
Prima Prissima díj 2003
EEM
Príma-díj
Magyarország Barátai Alapítvány
Polgári Magyarországért Alapítvány
Batthány Alapítvány
NMI
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y zS. Király Béla

S. Király Béla (Sóvárad, 1957) közíró, politológus, a Magyar Szemle szerkesztője, a Magyar Politikatudományi Társaság tagja. A Kolozsvári Babes–Bolyai Egyetem filozófia–történelem szakán, majd az ELTE politológia szakán végzett. Társadalomismeretet tanult Eindhovenben világbanki ösztöndíjjal.


(Új folyam XXVI. 9-10. szám)
"Akár keletre tekintünk, akár nyugatra, mindenhol válságot látunk. Keleten zajlik az útkeresés, hiszen a kommunista időkben ott a vallást, a hívő embereket üldözték. Ha nyugat felé nézünk, ott meg a liberalizmus irtotta az emberekből a vallásosságot, és valójában emberellenes támadásokat hajtott végre. Első pillantásra ezt látjuk: a nyugati dekadenciát és a keleti, orosz útkeresést."

(Új folyam XXVI. 5-6. szám)
"Molnár szerint napjaink 'eredetisége' – szemben a nyugati sztereotípiával – abban áll, hogy a harmadik világ visszatér az antik mintákhoz: a monolitikus, antiplurális, antiparlamentáris, vagyis az autoriter rendszerekhez. Khomeini „eredetibb” – írta –, mint az iráni sah, Giscard d’Estaing vagy Ronald Reagan. A harmadik világ rezsimjei nyugatias, moralizáló, leminősítő értékítéleteinktől függetlenül jól tartják magukat a divatos harmadikvilág-elemzők (tiers-mondialistes) jövendöléseitől nem zavartatva."

(Új folyam XXV. 1-2. szám)

(Új folyam XXIV. 11-12. szám)
"Kellő öntudat hiányában, a wellness-hétvégektől ellazulva és a politikától elfordulva Európa nyugati fele egyelőre képtelen rászorítani a választott képviselőit (közszolgáit)a közösség védelmére."

(Új folyam XXIV. 5-6. szám)

(Új folyam XXIV. 1-2. szám)

(Új folyam XXIII. 11-12. szám)

(Új folyam XXIII. 7-8. szám)

(Új folyam XXIII. 7-8. szám)

(Új folyam XXIII. 5-6. szám)

(Új folyam XXIII. 3-4. szám)

(Új folyam XXIII. 1-2. szám)
"Camus nem hirtelen támadt együttérzésből, szolidaritásból állt ki hosszú hónapokon keresztül különböző fórumokon a magyar szabadságharc mellett. Ő minden rendszert elítélt, amely az egyént és szabadságát kalodába zárta. Nem korhoz kötött író, mint tehetséges, de az ideológiákhoz láncolt kortársai."

összesen: 19 db | 18 db/oldal

első vissza 1 | 2 következő utolsó