Felhasználónév: Jelszó: Elfelejtette a jelszavát?Regisztráció
Danube Institute
Magyar Fejlesztési Bank Zrt.
NKA
OTP Bank
Prima Prissima díj 2003
EEM
Príma-díj
Magyarország Barátai Alapítvány
Polgári Magyarországért Alapítvány
Batthány Alapítvány
NMI
Hungarian Review
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y zSzekér Nóra

Szekér Nóra (Budapest, 1976) történész, Bécsben és a PPKE BTK-n tanult történelmet és művészettörténetet. Újkori történelmet tanít a Pázmányon. Kutatási területe a második világháború és annak utóhatásai Magyarországon. 2009-ben PhD. fokozatot szerzett. 2013-ban Kodolányi Gyulával rendezte sajtó alá Szent-Iványi Domokos: The Hungarian Independent Movement c. művét. 2014 óta a RETÖRKI osztályvezetője. F. m.: A Magyar Testvéri Közösség története (2009).


(Új folyam XXVIII. 11-12. szám)
"Keresztes-Fischer a háttérből komoly támogatást nyújtott a Parasztszövetségnek és a Kisgazdapártnak. Ez a segítség egyrészt arra irányult, hogy a párt az egész országot behálózóan meg tudja magát szervezni, másrészt, hogy felkészüljön egy olyan szakértői gárda, amelyik kellően képzett arra, hogy az ország politikai vezetésében helyt tudjon állni. Fontos motiváció volt, hogy a Kisgazdapárton keresztül a nácizmus ideológiáját széles társadalmi körben ellensúlyozni lehetett, de e támogatásnak a jövőre ható perspektívája is volt."

(Új folyam XXVII. 7-8. szám)
"A fogalmak kérdése központi kérdés, különösen egy diktatúra árnyékában. A totális diktatúrák természete ugyanis, hogy a hatalmi mechanizmusaik működtetésében igen fontos teret kapnak bizonyos fogalmak, és nem csupán a tudományos értekezésekben, hanem a hétköznapi életben, a hétköznapi terrorban."

(Új folyam XXIV. 11-12. szám)

(Új folyam XXIV. 11-12. szám)

(Új folyam XXIII. 1-2. szám)

(Új folyam XXII. 11-12. szám)

(Új folyam XXV. 1-2. szám)

(Új folyam XXV. 1-2. szám)