Felhasználónév: Jelszó: Elfelejtette a jelszavát?Regisztráció
Danube Institute
Magyar Fejlesztési Bank Zrt.
NKA
OTP Bank
Prima Prissima díj 2003
EEM
Príma-díj
Magyarország Barátai Alapítvány
Polgári Magyarországért Alapítvány
Batthány Alapítvány
NMI
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y zSzeredi Pál

Szeredi Pál (1955, Budapest) történész, kutatási területe a népi mozgalom, a Nemzeti Parasztpárt története és Kovács Imre életpályájának története. Az Általános Vállalkozási Főiskola mestertanára. F. m.: Új Látóhatár válogatás (1989), Kovács Imre és a magyar demokrácia (1989), A népi egységtől a nemzeti egységig (1991), A Petőfi Párt történetéből (1992).

(Új folyam XXV. 1-2. szám)
"A Látóhatár, mint elismert orgánum, jó lehetőség lett volna, ám azt Kovács Imre nevével, felfogásával, azaz a népi vonulattal kötötték össze. Kovács pedig nagyon erős befolyással rendelkezett Amerikában is. Pozícióját gyengíteni, követőit megosztani, a Látóhatárt ellehetetleníteni kellett ahhoz, hogy az újonnan jöttek megfelelő befolyásra tehessenek szert."

(Új folyam XXIII. 9-10. szám)

(Új folyam XXII. 9-10. szám)
"Kovács Imrét, a Nemzeti Parasztpárt főtitkárát sokan, sokféle jelzővel illették, vádolták. Egyik szóbeszéd, hogy Kovács az angol titkosszolgálat ügynöke volt a háború alatt. Alapját az a tény szolgáltatta, hogy 1942-ben hűtlenség, kémkedés és hazaárulás vádjával fogták perbe őt, Cserépfalvi Imrét és Bálint Györgyöt."

(Új folyam XXII. 3-4. szám)